Telefon: +36 1 6333 841

Olvasd el és kedved támad nyelveket tanulni!

Abban biztosak vagyunk, hogy mindenki tisztában azzal, hogy a munkalehetőség szempontjából szinte már nélkülözhetetlen  egy idegen nyelv tudása, de jól jöhetnek a nyelvtanulási kedvünk fellendítéséhez a pluszmotivációk. Egy amerikai szakoldal összegyűjtötte a nyelvtanulás pozitív pszichológiai hatásait. Ha lankad a kedvünk gondoljunk ezekre is.

 

A psyblog.com felsorolta azokat a tudományos eredményeket, amelyek a nyelvtanulás előnyeire mutattak rá, hát lássuk a listát:

 

1. Csökkenti az elmezavaros állapotok és az Alzheimer-kór kialakulásának esélyét.
2. A hallásunkat is javítja, hiszen több nyelv tudása miatt az agyunk keményebben dolgozik azon, hogy nyelvileg azonosítsa a hangokat és azok jelentését.
3. Ha egy idegen nyelvet megtanulunk, bizonyítottan könnyebb tanuljuk meg a többi nyelvet.
4. Ha a gyerekek kétnyelvű környezetben nőnek fel, a memóriájuk sokkal fejlettebb lesz az egynyelvű szülők gyermekénél.
5. Az idegen nyelvet ismerők sokkal jobban tudnak egyszerre két dologra figyelni, illetve gyorsabban tudják váltogatni a különböző feladatokat, anélkül, hogy a hatékonyság rovására menne.
6. Előbbi előny oka, hogy tudásunk fejlesztésével két nyelv között is tudunk váltogatni, emiatt pedig az agy folyamatos aktivitását is javítja a nyelvtudás.
7. A szó szerinti látásmódot is megváltoztatja, kutatók szerint a színeket is máshogy látják a nyelvtudással rendelkezők, ez pedig a megszokottól eltérő világlátást eredményez.
8. Az idegen nyelv ismerete az anyanyelvtudásunkat is fejleszti.

 

Vélemény, hozzászólás?

Friss bejegyzések

Friss videók

Elérhetőségünk

E-talking Network™ Ltd.

Telefon: +36 1/633 3841
E-mail:
info @ etalkingnetwork.com

Biztonságos fizetés