Telefon: +36 1 6333 841

Nyári nyelvtanulás – Ugyan hagyd már!

Nyári nyelvtanulás – Ugyan hagyd már!

A hétvégén nyakunkba zuhant a kánikula. Egyre több helyről kapok visszajelzést, hogy itt a nyár, nem nagyon tudnak (vagy akarnak) nyelvtanulással foglalkozni az emberek. Persze itt is vannak kivételek, akik tanulnak, azok jellemzően a nyelvvizsgára, külföldi munkavállalásra, vagy netalán a külföldi ösztöndíjra készülnek.
A vállalati szekcióból is azt hallom, hogy inkább majd ősszel indulnak el a kollégák, „mert hát tudja: jönnek a szabadságok, hát hogy fogjuk össze a csoportot, hogy járjanak így nyelviskolába?”.

Pedig, ha valaki nem adja fel a nyelvtanulását a nyári hónapokban sem, az könnyen elérheti őszre a célját. De, hogy tudjuk összeegyeztetni a nyarat, a pihenést, a nyaralást a nyelvtanulással úgy, hogy ne kelljen túl sok kompromisszumot kötnünk? Ez egy elsőre talán feloldhatatlan ellentétnek látszik.

Nézzük is meg miért nehéz nyáron nyelvet tanulni?

A hagyományos „iskolapados” nyelviskoláknak a legnagyobb gondja, hogy a csoportos képzés miatt van egy minimális létszám, amivel érdemes egy csoport elindítani. Mivel nyáron jellemzően az emberek, akár több hétre is szabadságra mennek, netalán el is utaznak, így az induló csoportok, jobb esetben késve, rosszabb esetben pedig el sem indulnak.

Egy másik gond az szokott lenni, hogy az 5-14 hetes intenzív vagy fél-intenzív tanfolyamokon naponta több órát kell az iskolapadban ülnünk. Itt pedig mi találkozunk szervezési gondokkal. Mikor tudunk majd elmenni, nyaralni? Kénytelenek vagyunk a szabadságunkat a nyelvtanfolyamhoz igazítani, amiért igazán nagy kompromisszumokat kell kötnünk. Nem beszélve arról, hogy ha végre mindent sikerült összeegyeztetünk, el is indult a tanfolyamunk, tuti, hogy beesik nekünk egy előre nem látható esemény, ami miatt akár hetekre kieshetünk a tanfolyamból, ez pedig egyenlő lehet a tanfolyamunk végével, mivel egy ilyen lemaradást csak komoly erőfeszítéssel és önfegyelemmel tudjuk bepótolni. Jellemzően itt a többség el is engedi, a már kifizetet tanfolyamot. Bukta.

Ja és igen, ugye vannak még azok a fránya házi feladatok. Nézzünk őszintén magunkba, az egész éves hajtás után, végre itt a szabadság, ki a fene akar otthon a 33 fokos „hűs” délutáni órákban a házi feladattal bajlódni. Megmondom: SENKI. Persze vannak mazochisták, és igen csak motivált emberek, de legyünk őszinték ezek lényegében az elhanyagolható kisebbség.

Nyelvelsajátítás rugalmasan alakítható időbeosztással

Pedig létezik egy megoldás, ami talán sokak számára még ismeretlen lehet. Amivel a fenti problémák mindegyike kiküszöbölhető, sőt az is, amire elsőre nem is gondoltunk, ez pedig nem más, mint a földrajzi helyünktől való függetlenítés. Az E-Talking Club™ nyelvelsajátítási módszertana az egyetlen, amivel nemcsak a rugalmas időbeosztás, az egyéni haladási ütem és a szinte már magán tanári szolgáltatás is biztosított, de még a helyszíni kötöttség béklyóját is lerázhatjuk magunkról.

Rugalmas időbeosztás

Az E-Talking Club™-nál a tanuló gyakorlatilag akkor tanul, amikor neki az a legjobban megfelelő, nem neki kell alkalmazkodnia a fix tanfolyami időpontokhoz. Hétfőtől vasárnapig reggel 6.00 órától este 22.00 óráig tudja a leckekikérdezős szolgáltatásunkat elérni, bár mikor, előzetes időpontfoglalás nélkül. Na, ez az igazi szabadság, ez az igazi rugalmas időbeosztás.

Haladás saját tempóban

Kiemelkedően fontos dolognak tartjuk az egyéni haladási ütem biztosítását. Mivel az E-Talking Club™ nyelvi képzésünkben résztvevők nem egy klasszikus értelemben vett csoportba járnak, így biztosítható az egyéni haladási ütem. Minden tanuló a saját tempójában, a saját szorgalmának és képességének megfelelően tud haladni a kiválasztott nyelv elsajátításában. Nincs lemaradás, nincs „gyomorgörcs”, hogy megint mennyit kell pótolnom a hiányzásom miatt. Nálunk nincs hiányzás! MOST van időm, akkor MOST foglalkozok a nyelvelsajátítással. Mennyit? Legyen egy lecke anyaga? Vagy esetleg lehetne négy leckét vennem ma? Miért ne? Az E-Talking Club™-nál nincs korlát, hogy egy nap mennyit haladunk előre az adott nyelv elsajátításában.
Mi azt támogatjuk, hogy minél előbb végezzél a képzésünkkel, mert annál kevesebbe fog kerülni az egész nyelvi képzésed. Furcsán hangzik, pedig ez így van. Ha tíz hónap alatt jutsz a képzésünk végére, akkor ugye fele annyiba került, mint ha húsz hónap alatt végezted volna el.

Elutazhatok nyaralni?

Tedd meg. Bár mikor elmehetsz nyaralni, csak vidd magaddal az ETC™-t. Balaton, vagy Horvátország esetleg, egy három hetes nyugat európai körút. Nem gond. Bárhonnan igénybe tudod venni a képzési szolgáltatásunkat, ha van internet elérésed. De miért ne lenne, hiszen 2015 júliusát írjuk.
Miért hagynád abba a nyelvi képzésedet? Csak azért mert elutaztál? Az E-Talking Club™-nál ez nem gond. Ráadásul nálunk nincs semmilyen otthon elkészítendő házi feladat sem, ezért a pihenés az valóban pihenés marad.

Sikerélményekben gazdag, stresszmentes, aktív gyakorlás

A tanuló tehát saját tempója szerint halad. Leckéről leckére elsajátítja a szavakat egész mondatos kérdés-válasz formájában, amivel a nyelvtan is automatikusan be fog épülni a tudatába. Talán ez itt az egyik legfontosabb, ugyanis az így felépített tudás nem egy magolással felépített, hanem készségszinten elsajátított nyelvtudás lesz.  Ezután mindezt élesben is használja a stresszmentes, előszavas kérdeznek-felelek, valamint a kérdezek-felelnek formában, akár naponta többször is.
Ha eddig azt gondoltad, hogy a nyári nyelvtanfolyamok több vesződséggel és problémával járnak, mint amennyi hasznod lenne belőle, akkor tévedsz, mert ez az E-Talking Club™-nál már rég óta nem igaz.

Bármelyik nap csatlakozhat a képzésünkbe havidíjas előfizetéssel

Mivel ugye nem kell másokhoz alkalmazkodnod, a hét bármelyik napján, bármelyik órában elkezdheted az adott nyelv elsajátítását. Jelenleg az E-Talking Club™ módszertanával az angolt és a német nyelvet tudod elérni.

2015. június 3-tól ismét havidíjas előfizetéssel elérhető az E-Talking Club™ nyelvelsajátítási módszertana nyelvvizsga és pénzvisszafizetési garanciával, kedvezőbb áron, mint azt gondolnád.

 

Érdekel, akkor csatlakozz hozzánk most, vagy bombázz a kérdéseiddel!

KAPCSOLAT

 
 
 
 
 

Vélemény, hozzászólás?

Friss bejegyzések

Friss videók

Elérhetőségünk

E-talking Network™ Ltd.

Telefon: +36 1/633 3841
E-mail:
info @ etalkingnetwork.com

Biztonságos fizetés