Telefon: +36 1 6333 841

Mitől érzi hülyének magát Bill Gates?

Bill Gates életében nem a Clippy ad okot a legnagyobb sajnálkozásra. De még csak nem is a Microsoft bebukott MP3 lejátszója, a Zune, vagy a Comic Sans.

Hanem az, hogy ő csak angolul beszél.

A Reddit által szervezett szerdai “Kérdezz tőlem bármit” rendezvényen a Microsoft alapítója elmondta: meg akar tanulni egy másik nyelvet.

“Meglehetősen hülyének érzem magam attól, hogy nem beszélek egyetlen idegen nyelvet sem” – írta Gates, a Bill and Melinda Gates Foundation nevű jótékonysági alapítvány irányítója a Reddit immár harmadik kérdezz-felelek programban. “A középiskolában tanultam görögöt és latint, jelest is kaptam ezekből, ez jót is tesz a szókincsemnek, de bárcsak franciát, arabot vagy kínait tanultam volna.”

Elmondta, mennyire imponált neki a Facebook igazgatójának, Mark Zuckerberg-nek a szereplése tavaly októberben Kínában, amikor ottani egyetemisták kérdéseire kizárólag mandarin nyelven válaszolt. Ezt a mutatványt Gates “hihetetlennek” nevezte.

Mark Zuckerberg in a Q&A at Tsinghua University on 22 October

Mark Zuckerberg in a Q&A at Tsinghua University on 22 October

 

“Remélem, találok majd időt rá, hogy valamelyik nyelvet megtanuljam – talán a franciát, mert az a legkönnyebb” – írta Gates, aki a Forbes szerint a világ leggazdagabb embere. “Megpróbálkoztam a Duolingoval, de nem voltam kitartó.”

A kétnyelvűségre törekvő milliárdosok között Gates jó társaságban van. New York City volt kormányzója, Michael Bloomberg – aki ismét saját nevét viselő média és pénzügyi adatszolgáltató cégét vezeti – évek óta tanul spanyolul. A The New York Times-ban nemrég róla közölt portré szerint Bloomberg a cége központjában erre a célra berendezett tárgyalóteremben vesz leckéket.

A Korn/Ferry International fejvadász cég által még 2009-ben készített felmérés szerint a vezető beosztású cégvezetők 31 százaléka beszél egy, és 20 százaléka beszél két idegen nyelvet.

Forrás: huffingtonpost.com

Tovább

Vélemény, hozzászólás?

Friss bejegyzések

Friss videók

Elérhetőségünk

E-talking Network™ Ltd.

Telefon: +36 1/633 3841
E-mail:
info @ etalkingnetwork.com

Biztonságos fizetés