Telefon: +36 1 6333 841

Mission: Impossible (Lehetetlen küldetés)

impossible

Minden szakmának vannak lehetetlen küldetései. És mindig nagy élmény, ha a lehetetlent mégis megvalósítják. Most bemutatunk a nyelvoktatásban egy lehetetlen küldetést.

Szóval:

 • 100 főt kellene megtanítani angolul,
 • A résztvevők egyikének sincs diplomája jellemzően középfokú végzettségük van,
 • Életkoruk 25 és 53 év közt van,
 • Egyetlen idegen nyelvet sem tudnak,
 • Az ország különböző részében, szanaszét laknak és dogoznak,
 • Teljesen kiszámíthatatlanul, egymástól teljesen eltérő, akár 12 illetve 24 órás műszakbeosztásban dolgoznak,
 • A képzést kizárólag a cég fizeti (magyarul, nagyon kevés a motivációjuk…),
 • A lehető leggyorsabban kellene őket – a munkából kiesés nélkül – középfokú angol nyelvtudási szintre “eljuttatni”, kifejezetten beszédcentrikusan,
 • A tanulókról személyekre lebontva kétheti és havi “tanulási naplót” illetve statisztikákat (részletekbe menő adatokkal) kell készíteni, hogy ki hogy halad és hol tart az adott időpillanatban a nyelvelsajátításban,
 • Azon tanulók kiszűrése (adatokkal alátámasztva) a lehető legrövidebb idő alatt , akik teljesen “komolytalanul” állnak a tanuláshoz, akik csak mások elől veszik el a cégen belül ezt az ingyenes lehetőséget,
 • Minden tanulót a tanfolyam alatt kétszer (egyszer a közepén és egyszer a végén) le kell vizsgáztatni,
 • Természetesen az egész képzésre viszonylag kevés pénz van, kevesebb, mintha beültetnénk őket egy olcsó nyelviskolába (ami egyébként is a fenti feltételek miatt teljesen elképzelhetetlen).

Hát ez tényleg lehetetlennek tűnő feladat. És mégis sikerült.

Az English Talking Club™ módszertanával teljesen rugalmasan tanulhatott mindenki. Az interneten keresztül a tanárok mindenkinek és minden időpontban rendelkezésre álltak. A módszer ráadásul még az időseknél is tökéletesen működött.

Rejtett előnye a rendszernek, hogy hajszálpontosan követhető, ki mennyire tanul, mennyire igyekszik, hol tart valójában a nyelv elsajátításban, és természetesen személyekre lebontva mindez archiválva. Ezért már három hónap után kiszűrhető volt, hogy a társaság kb. 30%-a egyáltalán nem hajlandó tanulni, és egyértelműen csak a kifogások keresésében jeleskedtek, na meg persze a felelősség áthárításban. Őket a munkáltató az egyértelmű információk alapján haladéktalanul lecserélte más tanulni akaró kollégákra.

Az első vizsgaeredmények jól sikerültek: a szóbeli vizsga átlaga 91,8%, míg az írásbeli átlaga 97,1% lett, minden vizsgán résztvevő kivétel nélkül sikeresen vette az akadályokat. Erre minden nyelviskola igen-igen büszke lenne.

És mindez jóval hatékonyabban, rövidebb idő alatt, és természetesen lényegesen kedvezőbb költség ráfordítással történt, mint a hagyományos nyelvoktatásban.

Mission completed.

Figyelem! A fenti küldetés nem fikció. Megtörtént eseményt mutatott be. A küldetés Magyarországon, egy országos állami cégnél zajlott illetve zajlik jelenleg is.

Vélemény, hozzászólás?

Friss bejegyzések

Friss videók

Elérhetőségünk

E-talking Network™ Ltd.

Telefon: +36 1/633 3841
E-mail:
info @ etalkingnetwork.com

Biztonságos fizetés