Telefon: +36 1 6333 841

Mikor veszi már fel a futócipőjét?

Medve kergeti az embert vágott

Pár hete egy vállalkozói képzésen voltam és ott hallottam egy viccet, ami “szöget” ütött a fejembe. Engedjék meg, hogy ezt most megosszam Önökkel.

“Az erdőben két ember sétál, amikor észreveszik, hogy egy őrült, vérszomjas medve rohan feléjük. Az egyik előkapja a hátizsákjából a futó cipőjét és felveszi. Mire a másik megszólal, te őrölt vagy, minek veszed fel a futó cipődet, a medvénél úgysem tudsz gyorsabban futni. Mire a másik: tudom, Én nem is a medvénél akarok gyorsabban futni, hanem csak nálad.”

Az a baj, hogy ez a vicc nem is annyira vicc. Elgondolkodtam, és arra jöttem rá, hogy az “őrült medve” mindenki mögött ott liheg, akár alkalmazott, akár vállalkozó. Gondolom, abban egyet érthetünk, hogy senki nem akar lemaradni, hogy az “őrült medve” pont Őt falja fel. Hát akkor tegyen érte! Mi az E-talking Network-nél azt gondoljuk, hogy az angol nyelv tudása jelen esetben az Ön “futó cipője” lehet, amit muszáj nagyon gyorsan “felvennie“.
Ha nem teszi meg lemarad a “futásban” és Ön áldozat lesz. Áldozat lesz, mert nem kap előléptetést a munkahelyén vagy akár elveszti az állását, mert felvesznek Ön helyett egy idegen nyelv tudással rendelkező másik embert, áldozat lesz mert nem tud Cégének megrendeléseket szerezni a külföldi piacokon, áldozat lesz mert mindig utólag értesül a szakmáját érintő újdonságokról, mert nem tudja elolvasni a legújabb angol nyelvű publikációkat, áldozat lesz mert Önnel az egy “ligában focizók” már mind tudnak angolul, áldozat lesz mert hiába tanult keményen az egyetemen és hozott Ön és családja annyi áldozatot azért, hogy diplomája legyen mert nem tudja átvenni a diplomáját, így nem tud képesítésének megfelelő pozícióban dolgozni. Soroljam még?

Ön mikor veszi már fel a “futócipőjét”?

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Friss bejegyzések

Friss videók

Elérhetőségünk

E-talking Network™ Ltd.

Telefon: +36 1/633 3841
E-mail:
info @ etalkingnetwork.com

Biztonságos fizetés