Telefon: +36 1 6333 841

Gyilkos okok

Gyilkos okok, amik megakadályozták, hogy megtanuljon angolul

 

Nemrég egy nagy felmérést készítettünk. Több mint tízezer embert kérdeztünk meg mennyire tud angolul, és hogyan tanult meg. És még inkább, ha nem tanult meg, miért nem sikerült neki?
Hadd mutassuk be a négy leggyakrabban említett “gyilkos okot”!

 

1.     Nem volt ideje tanulni

Hagyományos módon nyelvet tanulni időigényes dolog. Egy középfokú tudáshoz is éveken keresztül tanfolyamokra kell járni, házi feladatokat írni, szavakat, nyelvtant biflázni. Ez sok időt igényel, és menet közben gyakran elveszik a kezdeti lelkesedés. Másrészt gyakran hosszú időn keresztül nem érzi az ember a haladást.

2.     Úgy érzi, hogy nincs nyelvérzéke

Ha az ember beiratkozik egy nyelv tanfolyamra, sokszor szembesül, hogy mások sokkal könnyebben sajátítják el a nyelvet, mint mi. Ez van. Nem vagyunk egyformák. Bár egy nyelviskola nem versenypálya, ennek ellenére gyakran mérjük a többiekhez magunk, és senki sem szeret veszíteni. Ezért mondjuk magunknak, hogy nem is érdemes nyelvet tanulnunk, mert nincs nyelvérzékünk. Pedig ilyen nem létezik. Magyarul például remekül beszél, pedig az aztán egy tényleg nagyon bonyolult nyelv és mégis gond nélkül megtanulta.

3.     Utálja a magolást

Vannak olyan emberek, akik imádnak magolni. A legtöbb ember nem ilyen. Az emberek többsége nagyon utálja a hagyományos nyelvoktatásban a szótárazást, a szavak bevágását. De legalább ennyire irritáló a magyar nyelvtől nagyon messze álló angol nyelvtani szabályok megtanulása. A legtöbb embernek egy Present Perfect Continuous megértése és alkalmazása kínszenvedés.

4.     Nincs alkalma használni a nyelvet

Az emberek szeretik a sikert. Hiába tanulunk egy nyelvet, ha azt nem tudjuk használni. Pedig a legjobb egy új nyelvben, ha tudunk rajta csevegni más emberekkel. Csakhogy ez nem olyan egyszerű. Mert a tanárunkkal beszélhetünk – az meg folyamatosan javítgat bennünket, ami egy  idő után iszonyúan frusztráló. Még a legszerelmesebb ember is komolyan elgondolkozik a váláson ha a párja folyamatosan arra koncentrál, hogy a hibáira felhívja a figyelmet és javítgassa azokat. Ami kellene az, hogy úgy beszélgessünk, hogy a másik ne javítgassa a hibáinkat, és egyszerűen csak élvezzük hogy beszélni tudunk más nyelvű emberekkel.

Akkor mi a megoldás?

 

Az E-Talking Club™ nyelvelsajátítási módszertanának több más előnye mellett a fentiekben leírt “gyilkos okokat” is kivédi. Egy természetes módszer, ami folyamatosan sikerélményt ad, kevés időt igényel, tökéletesen kihasználja az ember hulladék idejét, nem kell magolni, másokkal versenyezni, fejben összerakni a mondatokat.

 

Kíváncsi vagyok a módszertanra!

Friss bejegyzések

Friss videók

Elérhetőségünk

E-talking Network™ Ltd.

Telefon: +36 1/633 3841
E-mail:
info @ etalkingnetwork.com

Biztonságos fizetés