Telefon: +36 1 6333 841

Fogyókúrás angol

nassolas

Néha az ember egész furcsa módon tud megvilágosodni. A múltkor éppen egy fogyókúra specialista személyi edzővel beszélgettem, és azt mesélte, hogy nagyon sokan azt állítják, hogy alig esznek és mégis csak híznak – híznak. Ilyenkor az edző keményen leíratja velük, hogy mit is esznek, aztán kiszámolják a kalóriákat. Igen ám, de az emberek furcsa módon feledékenyek. Kihagyják az evéshez megivott cukros üdítőket, az étkezések közti nasit, banánt, csokit és még rengeteg mindent.

És ez volt az a pont, ahol megvilágosultam. Ugyanis, amikor ezt a honlapot indítottuk, végeztünk egy nagyszabású piackutatást. Többek közt megkérdeztük, hogy eddig mennyit költöttek az angol nyelv tanulására. A számok meglepően szerények voltak. És ezt nem értettük. És itt esett le a tantusz – itt is, mint a kalóriák számlálásánál a  fogyókúránál, az emberek memóriája szelektív.

Hagyományos módon rendesen megtanulni angolul – ha csak valakinek nem elképesztő nyelvtehetsége van – nagyon drága dolog. A weboldalon nagyon megalapozott számítás szerint a középfokú nyelvvizsgáig eljutni 1-3 millió forint. Ezzel ellentétben sokan azt állították, hogy negyedik éve tanulnak magántanárnál angolul – és mindez eddig 20.000 forintjukba sem került (???).

Hát nem – a nasi kimaradt. Mint dr. House mondja: „Minden beteg hazudik!” Az emberek, ha nem is hazudnak, de gyakran „füllentenek” maguknak, ha kellemetlen dologgal kell szembenézniük. És az a frusztráció, hogy már ráköltöttem egy valag pénzt a magántanárra, a tanfolyamra közel egymilliót, és még mindig sehol sem tartok – ez nagyon sokaknál kiveri a biztosítékot, és még maguk elől is lehazudják megszépítik a valóságot.

Hát így kapcsolódik az angol a fogyókúrához.

Vélemény, hozzászólás?

Friss bejegyzések

Friss videók

Elérhetőségünk

E-talking Network™ Ltd.

Telefon: +36 1/633 3841
E-mail:
info @ etalkingnetwork.com

Biztonságos fizetés